Volledig scherm
Mohamed Kherazzi (midden) was afgelopen seizoen nog een tegenstander van Landstede Basketbal. Nu komt de international naar Zwolle. © Orange Pictures/Kristian Giesen

Landstede Basketbal slaat toe met binnenhalen Mohamed Kherazzi

BASKETBALMet het vastleggen van Mohamed Kherazzi mag Landstede Basketbal zich één van de winnaars noemen van de transfermarkt. De international - 53 caps - komt van Leiden, waar hij de laatste acht seizoenen speelde.

Kherazzi (29) kwam ondanks een doorlopend contract in Leiden op de markt na een aanvaring met coach Rolf Franke tijdens de play-offs. Zijn verbintenis werd vervolgens ontbonden. Kherazzi won in Leiden vijf prijzen: een landstitel, twee bekers en twee supercups, hij speelde sinds 2013 interlands.

,,Uiteraard zijn we erg blij met het contracteren van Mohamed”, reageert manager Adriaan van Bergen. ,,We zochten naar een vervanger voor Olaf Schaftenaar en ik denk dat we daar met het aantrekken van Mohamed Kherrazi goed in zijn geslaagd.”

Kherazzi werd drie keer uitgeroepen tot beste verdediger van de eredivisie en staat bekend om zijn instelling. ,,Mohamed is een strijder, een goede verdediger, een sterke rebounder en hij beschikt over de nodige ervaring’’, beseft Van Bergen. De selectie van de landskampioen is na de komst van Kherazzi nagenoeg rond, er wordt alleen nog gewerkt aan een opvolger voor Freek Vos.

Voorlopige selectie Landstede Basketbal: Mike Schilder, Nigel van Oostrum, Ralf de Pagter, Kevin Bleeker, Mohamed Kherazzi (Leiden), Bart van Schaik, Jerom Oude Aarninkhof, Noah Dahlman, Sherron Dorsey-Walker, Jordan Johnson (Rio Grande Valley Vipers, VSt), Martez Walker (Prometey Kamianske, Oek).

  1. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”