Volledig scherm
Kayel Locke (20) zorgde met een driepunter in de voorlaatste minuut voor de beslissing in Groningen. © Frans Paalman

Landstede geeft Donar een draai om de oren, spanning terug in finale

BASKETBALDe finale van de play-offs is weer spannend. Landstede Basketbal won donderdag voor de derde keer dit seizoen in Martiniplaza van Donar (53-62) en trok de stand in de serie weer in evenwicht.

De driepunter van Kayel Locke voor 50-62, met negentig seconden op de klok, was beslissend. Voor Landstede was het ook de kroon op een sterke wedstrijd, coach Herman van den Belt en zijn team zaten constant aan de goede kant van de score.

Was het mooi? Nee. Ging er veel mis? Ja. Was het intens? Dat zeker. Landstede verdedigde in Groningen ijzersterk en legde daar de basis voor de overwinning. Ook in het gevreesde derde kwart, waarin Donar ‘altijd’ toeslaat, bleef de Zwolse uitdager stoïcijns en solide. In die tien minuten kon de titelverdediger maar elf punten maken.

Olaf Schaftenaar, met een driepunter, en Mike Schilder tilden in de eerste minuten van het laatste kwart de marge naar veertien punten (41-55) en daarna kwam Landstede niet meer in de problemen. Het betekent dat de serie in ieder geval wordt uitgebouwd met een vijfde duel, op Hemelvaartsdag in Zwolle.

Play-offs, finale: Donar - Landstede Basketbal 53-62 (13-19 30-34 41-50). Scores: Kayel Locke 12 punten (12 rebounds), Noah Dahlman 12, Kaza Kajami-Keane 10, Olaf Schaftenaar 9, Sherron Dorsey-Walker 8, Kevin Bleeker 7, Ralf de Pagter 2 (12 rebounds), Mike Schilder 2. Stand in serie: 1-1, derde duel zondag (14.00 uur) in Zwolle.