Martez Walker toonde met 25 punten tegen Apollo weer zijn ware gezicht.
Volledig scherm
Martez Walker toonde met 25 punten tegen Apollo weer zijn ware gezicht. © Frans Paalman

Landstede Hammers beukt door de grens van honderd punten

BASKETBALLandstede Hammers begint met een goed gevoel aan een korte periode van rust. In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode is Apollo, de hekkensluiter, geen hindernis voor de landskampioen (102-71).

Er komt weer eens appeltaart op tafel in Zwolle, als teken dat de kaap van honderd punten is gebroken. Bart van Schaik zorgt met een driepunter voor een score met drie cijfers op het scorebord. De wedstrijd is dan allang beslist. In de eredivisie is het verschil tussen een topteam en een bescheiden ploeg nu eenmaal groot.

Twee dagen na de pijnlijke nederlaag in het bekertoernooi tegen Donar wil Landstede Hammers vooral de ergernis uit het lijf spelen. Dat lukt met name bij Martez Walker heel aardig. In Groningen is hij een dissonant, nu glijden zeven driepunters door het netje.

Landstede Hammers heeft relatieve rust tot en met 27 februari, als Feyenoord op bezoek is. De enige afwezige is Mohamed Kherrazi, die twee EK-kwalificatiewedstrijden speelt met Oranje, in Turkije en tegen Kroatië.

Mannen, eredivisie: Landstede Hammers - Apollo 102-71 (26-19 54-36 83-57). Scores: Martez Walker 25 punten, Devon van Oostrum 18 (6 assists), Mohamed Kherrazi 12, Noah Dahlman 12, Bart van Schaik 7, Nigel van Oostrum 7 (6 assists), Jozo Rados 7 (8 rebounds), Ralf de Pagter 6, Sherron Dorsey-Walker 5, Jeroen Oude Aarninkhof 3.