Volledig scherm
Mohamed Kherrazi hangt aan de ring als een trapezewerker. © Frans Paalman

Landstede Hammers krijgt zicht op Europese overwintering na zege tegen Keravnos

EUROPE CUPDe tweede Europese thuiswedstrijd heeft Landstede Hammers de tweede overwinning opgeleverd. Na een stroeve start versloeg de ploeg van coach Herman van den Belt het Cypriotische Keravnos: 78-72. Omdat de onderlinge balans nu in het voordeel van Landstede is, heeft de ploeg uitzicht gekregen op een plaats in de tweede ronde.

De Zwolse formatie moest met vier punten marge winnen om perspectief te houden op een vervolg in de Europe Cup. Dat lukte, al kostte het de nodige moeite. Keravnos had het eerste onderonsje nipt gewonnen (88-85) en woensdagavond lag het zeker voor rust opnieuw dicht bij elkaar. Vooral de boomlange center Anthony King (2.07 meter) was een plaag voor de Zwolse defensie. Daar kwam nog bij dat Landstede Hammers aanvallend niet het beste spel speelde, vooral de driepunters vielen maar mondjesmaat (8 op 27).

Diep in het tweede kwart begon het langzaam maar zeker beter te lopen aan Zwolse zijde. Jordan Johnson leek zijn vormdipje van zich af te schudden (13 punten). Publiekslieveling Martez Walker (7 punten) zweepte de hal op met enkele fraaie punten. In het derde kwart legden de Hammers met een run van tien punten de basis voor de gewenste winst. Deze keer waren Sherron Dorsey-Walker (8 punten) en Noah Dahlman (8 punten) op dreef. Het resulteerde in een voorsprong van dertien punten. 

Hoewel Keravnos in het laatste kwart nog wel flink wat punten dichterbij kwam, kwam de overwinning met het gewenste verschil niet meer in gevaar. In de slotfase kreeg Landstede Hammers Regio Zwolle – zoals de ploeg in Europees verband heet – het publiek zelfs nog op de banken met goed defensief spel.

Zondag aanstaande speelt Landstede Hammers opnieuw thuis, tegen Leiden. Dat is de enige ploeg die de Zwollenaren dit seizoen een nederlaag bezorgde.

Europe Cup: Landstede Hammers Regio Zwolle - Keravnos (Cyp) 78-72 (17-16 34-29 60-47). Scores: Jordan Johnson 20 punten, Martez Walker 15, Noah Dahlman 14, Sherron Dorsey-Walker 10 (11 rebounds), Mohamed Kherrazi 10, Ralf de Pagter 9.
Andere wedstrijd: Ironi Ness Ziona (Isr) - Kapfenberg Bulls (Oos) uitgesteld.
Stand: Ironi Ness Ziona 3-6, Landstede 4-6, Keravnos 4-6, Kapfenberg 3-3.
Volgende wedstrijd: Kapfenberg - Landstede (woensdag 20 november, 19.00 uur).