Herman van den Belt stuurt zijn team aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman van den Belt stuurt zijn team aan. © Henri van der Beek

Landstede Hammers loopt bekerfinale mis door ongekende schotkracht van Austin Luke

BASKETBALLandstede Hammers heeft een riante kans om de nationale basketbalbeker te winnen laten liggen. De Zwollenaren waren tijdens de halve finale in Bemmel niet in staat om Austin Luke af te stoppen. De Amerikaan knalde Yoast United bijna in zijn eentje naar de sensationele winst (110-99, na verlenging).

 1. Ingetogen Apeldoornse volleybalster Lianne (18) gaat zich mentaal sterken op Amerikaanse universiteit
  PREMIUM

  Ingetogen Apeldoorn­se volleybal­ster Lianne (18) gaat zich mentaal sterken op Amerikaan­se universi­teit

  Ze hunkert naar de cultuur en vooral de sportmentaliteit van Amerika, wilde wel eens wat anders dan wat ze in Nederland allemaal meemaakte. Lianne Sonneveld (18) uit Apeldoorn gaat naar de VS om te studeren, maar vooral om te volleyballen. ,,Ik kijk uit naar die Amerikaanse mentaliteit, zowel in de sport als bij de studie. Als je daar sporter bent is dat echt een ‘big deal’.”
 2. Door corona gekortwiekte schermvereniging Surtout gaat met lichtzwaarden in de tegenaanval
  PREMIUM
  Video

  Door corona gekortwiek­te schermvere­ni­ging Surtout gaat met lichtzwaar­den in de tegenaan­val

  Ze zijn er bijna allemaal, de ruim veertig leden van Surtout, de schermvereniging van Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen/Eefde. Voor een training reisden ze af naar het terrein van buitenzwembad het Boschbad in Apeldoorn. Daar waar voorzitter Rob van Viegen hen bedankt voor hun trouw, maar ook benadrukt dat de club snel weer moet groeien om de toekomst veilig te stellen. ,,We zitten in de survivalmodus.”