Guard Devon van Oostrum van Landstede viel tegen Feyenoord vooral op met zijn rebounds (7 stuks).
Volledig scherm
Guard Devon van Oostrum van Landstede viel tegen Feyenoord vooral op met zijn rebounds (7 stuks). © Frans Paalman

Landstede Hammers verslaat Feyenoord zonder te schitteren

BASKETBALLandstede Hammers heeft de competitie hervat met een overwinning tegen Feyenoord. De landskampioen zette de Rotterdamse formatie ondanks een stroeve start betrekkelijk eenvoudig aan de kant: 89-77.

Zo makkelijk als het begin december verliep – toen won Hammers met liefst 103-63 – ging het dit keer niet. De bezoekers openden furieus. Na de gewonnen sprongbal verdween zo’n beetje ieder Rotterdams schot door de ring, terwijl aan de zijde van de Hammers nog niet veel lukte. Feyenoord won dat eerste kwart dan ook met 22-23.

Het tweede kwart verliep aanvankelijk volgens hetzelfde scenario. Hammers oogde wat roestig in deze eerste wedstrijd na de interlandbreak. Pas enkele minuten voor de rust schoot het in gang bij de thuisploeg. Martez Walker gaf met een harde dunk het startschot voor de Zwolse comeback. Hammers zette een goede reeks neer en liep in no-time uit naar een 45-34 ruststand.

En hoewel het in de kwarten drie en vier allerminst soepeltjes ging, kwam de overwinning geen moment meer in gevaar voor de ploeg van coach Herman van den Belt, nog altijd de virtuele koploper. Zaterdag speelt Landstede Hammers bij Aris Leeuwarden, de nummer voorlaatst van de Dutch Basketball League.

Mannen, eredivisie: Landstede Hammers – Feyenoord 89-77 (22-23 45-34 68-53). Scores: Martez Walker 20 punten, Noah Dahlman 18, Sherron Dorsey-Walker 17, Mohamed Kherrazi 11, Jozo Rados 8, Devon van Oostrum 6 (7 rebounds), Mike Schilder 4, Ralf de Pagter 2, Nigel van Oostrum 2 (5 assists).