Volledig scherm
Jordan Johnson was in Leiden goed voor 22 punten, en toch was Landstede Hammers kansloos in de eerste topwedstrijd van de competitie. © BSR Agency

Landstede loopt teveel achter Leiden aan en incasseert eerste nederlaag

BASKETBALTwee weken na de winst in het duel om de Supercup heeft Landstede Hammers de eerste nederlaag te verwerken gekregen. In de Vijf Meihal nam Leiden wraak voor het verlies bij de ouverture van het seizoen (82-73).

De start van Landstede Hammers is uitstekend, 4-9 na 2,5 minuten. Met vijf punten voor Jordan Johnson, de stuurman van het team. Maar zes minuten later is de voorsprong verdwenen (16-14) en neemt de bekerhouder een voorsprong, die niet meer wordt verspeeld.

De schade is na het eerste kwart al aanzienlijk (26-16), en Landstede komt nooit meer binnen een marge van tien punten. Alles kan nog veranderen in het laatste kwart, maar dan pakt Leiden uit met een 11-0 run. Die sprint is beslissend voor de uitslag, Landstede krijgt alleen in de laatste minuten nog een kans om de score een beter aanzicht te geven.

Johnson (22 punten) en Martez Walker (19) laten goede cijfers noteren, maar krijgen cijfermatig gezien te weinig steun van de medespelers. Landstede Hammers kan op haar beurt over een week revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen Donar. De Groningers zijn ook een winnaar van het weekeinde (91-75 tegen New Heroes).

Mannen, eredivisie: Leiden - Landstede Hammers 82-73 (26-16 51-37 67-57). Scores: Jordan Johnson 22 punten (8 assists), Martez Walker 19, Noah Dahlman 8, Mike Schilder 7, Mohamed Kherrazi 6 (11 rebounds), Kevin Bleeker 6, Ralf de Pagter 5.