Volledig scherm
Sherron Dorsey-Walker vervulde met 26 punten in de derde halve finale tussen Landstede en New Heroes Den Bosch. © Frans Paalman

Landstede nadert finale na tweede zege tegen New Heroes

BASKETBALLandstede Basketbal krijgt twee kansen om de finale van de play-offs te halen. De Zwollenaren wonnen dinsdag van New Heroes (76-68) en staan op een 2-1 voorsprong in de halve eindstrijd.

Wedstrijd drie in de reeks was vooral een taai gevecht, waarin de formatie van coach Herman van den Belt pas in de laatste minuten het verschil maakte. Dat was vooral de verdienste van Sherron Dorsey-Walker. De Amerikaan is wat grillig. Maar dit was zijn avond met zes driepunters en liefst 26 punten op de teller, hij was de x-factor.

Omdat Kaza Kajami-Keane en Noah Dahlman hun gebruikelijke dragende rol vervulden had Landstede net iets meer inhoud dan de Brabantse ploeg. Van den Belt kon ook negen spelers gebruiken, collega Ivica Skelin liet acht man het werk opknappen.

Met een driepunter in de buzzer bezorgde Dorsey-Walker de thuisclub een kleine voorsprong aan het einde van het derde kwart (55-51). Landstede hield de Brabantse ploeg in het laatste kwart een tijdje van scoren af, waardoor het beslissende gat gemaakt kon worden, van 63-60 naar 74-64.

De vierde wedstrijd van de serie wordt donderdag (20.00 uur) gespeeld in Den Bosch. Mocht het aankomen op een beslissende vijfde botsing, dan gebeurt dat zaterdag (20.30 uur) in Zwolle tijdens de NBB Finals. De eerste finalist is al bekend, Donar schakelde Leiden, de koploper na het reguliere seizoen, uit met drie overwinningen.

Mannen, play-offs, halve finale: Landstede Basketbal - New Heroes 76-68 (17-14 34-34 55-51). Scores: Sherron Dorsey-Walker 26 punten, Noah Dahlman 19 (10 rebounds), Kaza Kajami-Keane 15 (7 assists), Ralf de Pagter 4, Olaf Schaftenaar 3, Kayel Locke 2, Nigel van Oostrum 2, Mike Schilder 2. Stand in serie: 2-1.