Kaza Kajami-Keane leidde Landstede naar de moeizame zege tegen Aris, de Amerikaan was goed voor 22 punten.
Volledig scherm
Kaza Kajami-Keane leidde Landstede naar de moeizame zege tegen Aris, de Amerikaan was goed voor 22 punten. © Albert ten Hove

Landstede pakt bibberend de winst

BASKETBALDe vijfde zege van Landstede Basketbal op rij is er eentje die uit de tenen wordt gehaald. Een rake vrije worp van Mike Schilder in de laatste zeven seconden geeft de doorslag tegen Aris (88-87).

Dat het eindigt met een partijtje nagelbijten heeft Landstede Basketbal vooral aan zichzelf te wijten. ,,We maken het onszelf moeilijk’’, zegt coach Herman van den Belt. Zijn team neemt in het derde kwart (62-49) en het laatste kwart (87-75) een op het oog riante voorsprong, maar geeft het voordeel ook net zo makkelijk weer weg. Na een 0-12 run krijgt Aris in de laatste tien tellen de kans om de wedstrijd te beslissen. Maar het schot van Osaikhwuwuomwan valt niet en tijdens de aanval is een fout gemaakt op Mike Schilder, die de wedstrijd vanaf de vrije worplijn kan beslissen.

,,We lieten het ook gebeuren’’, stelt Van den Belt, die beseft dat zijn team geen denderende vorm etaleert. En dat terwijl de Zwollenaren in de laatste week van de reguliere competitie de eerste plaats kunnen pakken. Voorwaarde daarvoor zijn zeges tegen New Heroes (donderdag, uit) en koploper Leiden (zondag, thuis). ,,Volgens mij hebben we in twintig jaar tijd de competitie maar één keer als eerste afgesloten. Dus daar moeten we voor gaan.’’ De play-offs beginnen meteen na de laatste competitiewedstrijd, op dinsdag 30 april.

Mannen, eredivisie: Landstede Basketbal - Aris 88-87 (27-24 47-44 74-70). Scores: Kaza Kajami-Keane 22 punten (7 assists), Noah Dahlman 18, Olaf Schaftenaar 17, Sherron Dorsey-Walker 14, Mike Schilder 9, Kayel Locke 3, Ralf de Pagter 3, Nigel van Oostrum 2.