Volledig scherm
Sherron Dorsey-Walker (l) speelde met cruciale driepunters een hoofdrol bij de zege van Landstede tegen New Heroes. © Frans Paalman

Landstede slaat meteen terug tegen New Heroes: 1-1

BASKETBALLandstede Basketbal is terug in de race. De Zwolse basketballers wonnen zaterdag de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs tegen New Heroes. In het hol van de leeuw werd het stil (67-75).

Zwolse veerkracht was gevraagd na het enorme pak slaag, donderdag in het eerste duel. Landstede maakte het volledig waar in de Maaspoort, waar de ploeg van coach Herman van den Belt vanaf de eerste minuut de leiding had. Een vroege voorsprong (15-32) bleek nog niet beslissend, omdat Stefan Wessels de Bossche ploeg weer in de wedstrijd bracht.

In de tweede helft nam Landstede weer afstand, vooral door een goed percentage driepunters (12 uit 29). In het boeiende gevecht deed New Heroes er alles aan om de schade te herstellen, en bij 63-63 leek de kentering aanstaande. Ware het niet dat Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker (driepunter) juist daar weer een tik uitdeelden aan de opponent. Dorsey-Walker, kleurloos in het eerste duel, speelde in de laatste minuten met zijn volgende driepunter nogmaals een hoofdrol. Dit keer kon Landstede de wedstrijd wel goed uitspelen.

Het betekent dat de Zwollenaren het thuisvoordeel weer hebben teruggehaald, dinsdag (19.30 uur) volgt het derde duel. In de andere halve finale staat Donar op een verrassende 2-0 voorsprong tegen Leiden, de koploper na de reguliere competitie.

Play-offs, halve finale: New Heroes - Landstede Basketbal 67-75 (11-15 33-38 53-58). Scores Landstede: Kaza Kajami-Keane 25 punten, Noah Dahlman 14 (10 rebounds), Sherron Dorsey-Walker 12, Kayel Locke 10, Mike Schilder 5, Olaf Schaftenaar 3, Nigel van Oostrum 2, Ralf de Pagter 2, Kevin Bleeker 2 (7 rebounds).