Volledig scherm
Devon van Oostrum gaat bij Landstede voor het eerst samen spelen met broer Nigel. © fotoburo Bolsius/Jan Zandee

Landstede wisselt: Van Oostrum voor Johnson

BASKETBALEen wijziging in de selectie van Landstede Hammers. Brits international Devon van Oostrum wordt aan de groep toegevoegd, Jordan Johnson vertrekt uit Zwolle.

Van Oostrum (26), een point-guard, is inmiddels in Nederland en voegt zich per direct bij de spelersgroep. Hij heeft een ruige loopbaan achter de rug met dertien verschillende werkgevers in tien jaar tijd. Onder meer in Zagreb, Skopje, Den Bosch (2018/2019) en CBet Prienai in Litouwen, waar zijn kortlopende contract eind oktober niet werd verlengd. In Zwolle acteert hij voor het eerst samen met broer Nigel van Oostrum (29), die al sinds 2016 het shirt van Landstede Hammers draagt.

In het verlengde daarvan neemt Landstede Hammers afscheid van Jordan Johnson. Johnson won met Landstede de Supercup en was in de eredivisie goed voor bijna 17 punten per wedstrijd (14,7 ppg in Europe Cup). De pijlsnelle guard zat echter niet op één lijn met zijn teamgenoten.

Manager Adriaan van Bergen is ervan overtuigd dat de vervanging goed kan uitpakken voor de landskampioen. ,,Het draait goed. We staan bovenaan in de eredivisie, spelen verder in Europa en die lijn willen we vasthouden. Van Oostrum is een speler die in een normale situatie voor ons onhaalbaar was geweest. Hij kent de club, is een vriend van de club. Tijdens de revalidatie van zijn knieblessure, twee jaar geleden, is hij veel in Zwolle geweest. Nu was hij beschikbaar en konden we snel handelen.’’