Volledig scherm
Eddy Leppens. © Johan Wouters

Leppens in hoofdtoernooi wereldbeker Vietnam

DRIEBANDENEddy Leppens heeft het hoofdtoernooi van het tweede wereldbekertoernooi driebanden van het jaar in het Vietnamese Ho Chi Minh bereikt. De Belgische driebander van eredivisionist HCR uit Haarlo won donderdag beide kwalificatieduels. 

Martin Horn miste het hoofdtoernooi. De Duitser van Bousema/Lochem begon met een overwinning op de Spanjaard Pennör (40-27), maar verloor zijn tweede duel nipt van de Turk Capak (40-38).

Leppens speelde niet groots, maar kwam tegen zowel de Turk Tuzul (40-27) als de Vietnamees Nguyen (40-33) nauwelijks in de problemen. Morgen wachten hem tegen landgenoot Merckx, de Vietnamees Nguyen en Nederlander Van Beers zware partijen. Een plaats bij de beste twee in de groep is vereist voor een plek in de achtste finale.

Leppens’ ploeggenoot Dick Jaspers, afgelopen seizoen tweede in de wereldbekerstand achter winnaar Caudron, en Bousema-kopman Murat Naci Coklu zijn door hun plaats in de top tien van de wereld geplaatst voor het hoofdtoernooi. Jaspers neemt het op tegen de Koreaan Kang, de Deen Carlsen en Costa Ricaan Tellez. Coklu treft de Italiaan Zanetti, de Koreaan Kim en de Vietnamees Minh.