Volledig scherm
© Jamarro Diks

Leven van Jamarro Diks staat op zijn kop in Slowakije

APELDOORN/TRENCIN - Voor Jamarro Diks (21) uit Apeldoorn zijn de afgelopen weken in sneltreinvaart voorbij gegaan. Halverwege juli zette de oud-speler van de amateurs van WSV zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Slowaakse voetbalkampioen AS Trencin. Nu heeft hij al drie Champions League-duels achter zijn naam staan.

Zowel tegen Olimpija Ljubljana uit Slovenië als tegen het Poolse Legia Warschau maakte hij speelminuten bij het Europese kampioenenbal. En dat terwijl hij nog niet zo heel lang geleden met WSV naar de tweede klasse degradeerde. "Ik heb mezelf al heel vaak in mijn arm geknepen", zegt Diks. "Eerst kon ik het ook allemaal niet geloven."

Niet alleen op sportief gebied is er het nodige voor hem veranderd. Zo stopte hij met zijn detailhandelopleiding aan het ROC Aventus in Apeldoorn en woont hij tegenwoordig op zichzelf inTrencin. Het regelen van een gezonde maaltijd en het voeren van een klein gesprekje in het Slowaaks zijn inmiddels geen problemen meer. Maar het moeten achterlaten van familie en vrienden? "Daar had ik het in het begin wel lastig mee", geeft Diks toe.

Meer over de overstap van Jamarro Diks naar AS Trencin in de papieren, en de digitale, editie van de Stentor van woensdag 10 juli.