Volledig scherm
Groom Madeleine Broek voelt zich al jaren thuis in de Stal Houtzager-Kayser. Daar heeft ze nu internationale erkenning voor gekregen. © Wilbert Bijzitter

Madeleine Broek wint ‘Best Groom Award’

PAARDENSPORTMadeleine Broek heeft dinsdag in Moskou op het gala van de internationale paardensportfederatie FEI de ‘Best Groom Award’ in ontvangst genomen. De groom van Rouvener Marc Houtzager was door een collega voorgedragen.

Broek is al zeventien jaar in dienst bij stal Houtzager-Kayser, waarvoor ze met de paarden van Houtzager naar de verschillende concoursen reist en verzorgt tijdens alle (internationale) wedstrijden waar de ruiter aan deelneemt. ,,Dit is een enorme waardering voor mijn werk. Ik krijg veel terug van de paarden en geniet daarvan”, aldus een trotse Broek.

Haar werkgever Marc Houtzager is net zo trots. ,,Het is een echte bekroning voor iets wat ze al haar hele leven doet. De paarden zijn haar kinderen en zo worden ze ook behandeld. Zelfs op haar vrije dag komt ze naar de paarden. Dat zegt wel iets over haar mentaliteit.’’

Als groom was Broek er bij op alle grote kampioenschappen waar Houtzager tot nu toe aan deelnam. Dat waren twee Olympische Spelen (Peking en Londen), twee Wereldruiterspelen, een wereldbekerfinale en drie EK’s. Bij het afgelopen EK in Rotterdam zag ze hoe Houtzager met Sterrehof's Calimero naar de achtste plaats sprong.