Volledig scherm
Marc Houtzager heeft onderhand drie toppaarden op stal staan. © EPA/Erik S. Lesser

Marc Houtzager sluit geslaagd weekeinde af met vijfde plaats

PAARDENSPORTMet een vijfde plaats in de vijfsterren Grote Prijs sloot Marc Houtzager met Sterrehof’s Edinus het concours in Treffen op geweldige wijze af. De Rouvener verdiende in totaal een kleine 45.000 euro, mede door de tweede plaats in de hoofdproef van zaterdag met Sterrehof’s Dante. 

In de barrage liet Houtzager met de pas 10-jarige Edinus alle balken in de lepels tot 1.60 meter liggen. Het dier is niet de snelste, dus de kans op een overwinning was klein. Van de zeven combinaties in de barrage sprongen er vijf voor de tweede keer foutloos en waren er vier sneller. ,,Omdat hij zoveel galop heeft moest ik de tijd nemen voor sommige sprongen en dat kostte tijd. Minder galopsprongen maken kon niet, dus dit was het maximaal haalbare.’’

Toppers achter de hand

Houtzager springt nu met drie toppaarden op het hoogste niveau, een ongekende luxe. En een meevaller na de verkoop van Sterrehof’s Baccarat, eind vorig jaar. De de door zijn vrouw Julia Kayser opgeleide Dante bloeide onder Houtzager binnen een paar maanden echter helemaal op.

Bovendien krijgt zijn eerste keus Sterrehof’s Calimero genoeg rust. Houtzager verschijnt vrijdag met Dante in de vijfsterren Grote Prijs in Geesteren, en rijdt dan normaliter zondag met de uitgeruste Calimero voor Oranje de Nations-Cup wedstrijd. De nummer 35 van de wereld gaat ervan uit dat hij bij de selectie zit. Die wordt maandag door bondscoach Rob Ehrens bekend gemaakt.