Maureen van der Woude (8) brak bij Regio Zwolle door in de eredivisie, komend seizoen speelt de middenspeelster voor Sliedrecht Sport.
Volledig scherm
Maureen van der Woude (8) brak bij Regio Zwolle door in de eredivisie, komend seizoen speelt de middenspeelster voor Sliedrecht Sport. © Frans Paalman

Maureen van der Woude stapt in bij Sliedrecht Sport

VOLLEYBALVolleybalster Maureen van der Woude uit Deventer keert na een jaar in het buitenland terug in de eredivisie. De jonge middenspeelster (19) stapt van Hermes Oostende over naar Sliedrecht Sport.

Van der Woude komt uit de jeugd van VC Zwolle en speelde bij Regio Zwolle drie seizoenen in de eredivisie (2016/2019). Ze verdiende vervolgens een transfer naar België, waar Van der Woude met Oostende de nationale beker won. 

Sliedrecht Sport, kampioen van 2019, had Van der Woude hoog op de verlanglijst gezet. ,,Ze heeft alles in huis wat ik in een middenspeelster zoek. Ze is fysiek sterk, allround, heeft veel aanvalspower én blokkerend inzicht. Daarnaast is ze nog jong, maar ook een speelster met pit. Iemand die nooit opgeeft en hard werkt; daar hou ik van”, zegt trainer-coach Vera Koenen.

Sliedrecht Sport is de meest ambitieuze ploeg in de vrouwen eredivisie, en het enige Nederlandse team dat in Europees verband speelt. Van der Woude: ,,Ik verwacht dat ik me bij Sliedrecht verder kan ontwikkelen en hoop dat we komend seizoen weer meespelen om de prijzen.’’