Volledig scherm
© Pro Shots

Menig is nog niet tevreden bij PEC

ZWOLLE - Queensy Menig beseft dat hij bij PEC Zwolle nog geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. In zijn eerste maanden in de Overijsselse hoofdstad valt hij op door zijn gebrek aan rendement.

De progressie is zichtbaar vanaf december, met een vaste basisplaats en vijf doelpunten tot gevolg. Ditmaal is de competitiestart voor hem persoonlijk redelijk geslaagd, met een doelpunt tegen NEC (1-1). ,,Het moet nog veel beter. Ik mag nog niet tevreden zijn."

De Amsterdammer is een multifunctionele aanvaller, die op alle posities voorin uit de voeten kan. Dat hij als aanvallende middenvelder aan het seizoen zou beginnen, had ook hij niet verwacht.

Jans
Trainer Ron Jans komt bij hem uit voor die positie, omdat Ryan Thomas, Gustavo Hebling, Stef Nijland en Wouter Marinus gedurende de voorbereiding met blessures kampen.

Menig knipperde zelf ook even met zijn ogen toen het plan hem duidelijk werd. ,,Ik kan er spelen, maar de laatste keer was bij Jong Ajax.” Waren zijn optredens in de voorbereiding op die positie wisselvallig, tegen NEC speelde Menig zeer behoorlijk als nummer tien.

De klik met spits Anass Achahbar, die met een ingenieuze hakbal de treffer van Menig voorbereidt, is zichtbaar. ,,Hij is een voetballende spits, goed in de combinatie. Zo’n soort speler ben ik ook, dat maakt het lekker spelen.”