Volledig scherm
Michael Greeve heeft afstand moeten doen van Turbo Z, zijn beste paard. © Orange Pictures/Ben Gal

Michael Greeve raakt het beste paard van stal kwijt

PAARDENSPORTDe Veeningse topruiter Michael Greeve heeft afscheid moeten nemen van zijn toppaard Turbo Z. De 10-jarige hengst is door de eigenaar verhuisd naar een andere stal. De Nederlandse topruiter Kevin Jochems neemt de teugels van Greeve over. 

Greeve won afgelopen zomer met Turbo de driesterren Grote Prijs van Eindhoven. De combinatie werd daarna door bondscoach Rob Ehrens geselecteerd voor de landenwedstrijden van Dublin en het Gijon. In beide landenwedstrijden sprong het zelfs één van de twee omlopen foutloos.

Onlangs selecteerde de keuzeheer de combinatie nog voor Jumping Amsterdam, waar het de Grote Prijs reed (29ste). De combinatie zou volgende week debuteren in de wereldbeker in Göteborg, maar door de verhuizing van Turbo laat Greeve dat concours schieten.

Verrassing

Voor Greeve is het fikse tegenvaller, omdat de verhuizing van Turbo als een verrassing kwam. Greeve heeft nog wel een aantal talentvolle paarden achter de hand, zo bewees hij vrijdag op een klein toernooi in het Belgische Lier. Met de pas 9-jarige Fernando haalde hij door een foutloze basisronde de barrage in de hoofdproef. De combinatie eindigde door een foutloze maar niet al te snelle barrage als achtste, naast zo’n 750 euro goed voor punten voor de de wereldranglijst.