Volledig scherm
Ook de heel jonge jeugd wordt bij Pickwick Players al de liefde voor de rugbysport bijgebracht. Foto: Ronny te Wechel

‘Mijn rugbydroom is om voor Jong Engeland te spelen’

DEVENTER - Ongedurig hangen Lars (14), Tom (12) en Max Campbell (11) aan de bar in het karakteristieke clubhuis van The Pickwick Players in Deventer. De club heeft al 150 jeugdleden. „Ik wil lekker hard rennen”, laat Max weten in afwachting van de training.

De broers, zonen van eersteteammanager Mark, spelen al jaren rugby. „Al sinds mijn 6e”, weet Lars. „Nee, ik heb nooit getwijfeld. Dit is mijn sport. Mijn droom? Net als mijn vader ooit deed, bij Jong Engeland spelen. Vet! Voor veel publiek mogen spelen.”

Beetje eng
Rugby, sport van scrums, tackles en kracht. Max: „Soms is het wel een beetje eng. Komen ze keihard op je af. En het maken van een tackle moet je ook maar durven. Maar als je dat niet kan, kan je niets meer.” Bang voor blessures zijn ze niet. „Ik heb nog nooit een ernstige blessure tijdens het rugbyen opgelopen”, zegt Jaap Kappert. De 13-jarige jongeman uit Broekland voetbalde eerst in zijn woonplaats, maar koos op aandringen van zijn moeder voor de rugbysport. „Wel op school. Daar heb ik twee keer mijn arm gebroken”, verwijst hij naar de lage blessuregevoeligheid die de rugbysport eigen is.