Volledig scherm
Mozes Residay werd van voetballer badmintonner: „Als er iets misgaat bij badminton, ligt het echt aan jezelf. Dat vind ik makkelijker.” © Jan Ruland van den Brink

Mozes Residay: ‘zwart schaap’ met een gouden hart

DEVENTER - Van de weeromstuit werd hij voetballer. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en Mozes Residay ruilde CSV Apeldoorn in voor het badminton bij BC IJsselstad.

Hij was lang het zwarte schaap van de familie. Mozes Residay (31) van BC IJsselstad was in het gezin van vijf lange tijd de enige die niet badmintonde. Door het fanatisme van zijn vader koos hij op jonge leeftijd voor voetbal. De geboren Groninger knokte zich bij hoofdklasser CSV Apeldoorn als rechtsback in de basis, maar stapte vijf jaar geleden toch over naar de familiesport.

„Ik miste het sociale contact, dat is bij badminton meer dan bij voetbal”, vertelt Residay. „En ik was vier keer per week bijna de hele dag weg. Doordeweeks ging ik drie keer om acht uur ’s ochtends de deur uit en was ik rond elf uur ‘s avonds pas thuis. Ik heb nog wel gedacht aan een vriendenteam, maar ik ken mezelf. Dan ga ik me ergeren. Ik wil altijd volop presteren. Daarom kon ik beter wat anders doen.”