Een van de deelnemers, Anton de Ruiter uit Hierden, in actie tijdens de ‘Oefenmarathon’ in Putten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de deelnemers, Anton de Ruiter uit Hierden, in actie tijdens de ‘Oefenmarathon’ in Putten. © Winanda van Zwamen

Nationale oefenmarathon al vele jaren ideaal ‘voorafje’ in Putten

PaardensportVoor veel wedstrijdmenners is de Nationale Oefenmarathon in Putten de ideale voorbereiding op het nieuwe outdoorseizoen. Daarom was met meer dan 90 combinaties de wedstrijd, die al vele jaren op de laatste zaterdag in maart op de kalender staat, ook deze keer weer uitstekend bezet.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Houtzager wint voor het eerst in drie jaar vette GP, Nekeman’s routinier Boston bewijst met zesde plek bij NK dat het beste nog moet komen

  Houtzager wint voor het eerst in drie jaar vette GP, Nekeman’s routinier Boston bewijst met zesde plek bij NK dat het beste nog moet komen

  Met zijn zege in de internationale viersterren Grote Prijs van het Duitse Wiesbaden, werd Marc Houtzager voor het eerst in drie jaar weer gehuldigd als winnaar van een GP. Het scheelde niets of door de zege van de Rouvener was een streep gegaan, maar de Duitser Dreher (Cous Cous) was in de barrage vier honderdste van een seconde langzamer. Houtzager ontving voor twee foutloze omlopen met zijn ervaren toppaard Dante 25.000 euro.
  Haarle, Hasselt, Rouveen, Ermelo