Barry Wijers krijgt in het najaar met Smash'70 een nieuwe kans op de landstitel.
Volledig scherm
Barry Wijers krijgt in het najaar met Smash'70 een nieuwe kans op de landstitel. © Pedro Sluiter Foto

Nieuwe titelkans tafeltennissers van Smash’70 uit Hattem

CORONADe tafeltennissers van Smash’70 krijgen in de herfst een nieuwe kans om hun landstitel te prolongeren. De nationale bond heeft de huidige competitie beëindigd, laat alle wedstrijden vervallen die sinds augustus 2019 zijn gespeeld en richt de pijlen op de najaarscompetitie.

Dan zal in de eredivisie voor de mannen een competitie van een half jaar worden gespeeld. De winnaar daarvan is de landskampioen van het jaar 2020 en de opvolger van Hattem, dat bij het afbreken van de competitie vanwege de coronacrisis derde stond. De mannen spelen in het najaar in één groep van tien teams: de acht eredivisieteams van het seizoen 2019/2020 en de beide kampioenen van de eerste divisies van de najaarscompetitie 2019.

De ploegen spelen van augustus tot en met november een halve competitie. De vier hoogst eindigende teams spelen halve finales. Als er voldoende speeldata zijn in een best of three, anders in één duel, waarbij het hoogst geëindigde team thuis speelt. De winnaars van de halve finales spelen in één wedstrijd om de landstitel. De nummers 8, 9 en 10 degraderen rechtstreeks. De nummer 7 speelt tegen de nummer 2 van de eerste divisie om één plek in de eredivisie.

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden met hoop op plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”