Volledig scherm
Isa Nomden was in Ronse weer goed voor een ereplaats. © Dick Soepenberg

Nomden en Worst goed voor tweede plaats in Ronse

VELDRIJDENIsa Nomden is zaterdag tweede geworden in de veldrit van Ronse, waar de organisatie op initiatief van de Britse oud-veldrijdster Helen Wyman een eerste van vier wedstrijden inplande voor junior-vrouwen.

De renster uit Hattem – al achtste op het EK in Silvelle – hoefde alleen ZZPR.nl-ploeggenote en Europees kampioene Puck Pieterse voor te laten gaan in de modder. ,,Ik had heel veel zin in deze wedstrijd. Het was een heel zwaar parcours met veel modder, klimmetjes en schuine hellingen. Ik had niet echt een hele goede start, maar ben begonnen aan een inhaalrace. Dat verliep erg goed. Ik ben hier super blij mee”, liet Nomden optekenen. De Twentse Ilse Pluimers ging als derde mee het Nederlandse podium op.

Ook Annemarie Worst eindigde als tweede. Hoewel de Nunspeetse bij de elite-vrouwen de furieus gestarte Ceylin del Carmen Alvarado even bij kon halen, zag ze de Rotterdamse in de slotfase weer wegrijden. Worst zocht dat vooral bij zichzelf. ,,Ik maakte te veel foutjes. Eén foutje kun je herstellen, maar met vier, vijf foutjes ben je gezien. Het was erg glad, we hadden last van de wind, dat maakte het heel zwaar.” 

Worst staat comfortabeler op de eerste plaats in de DVV Trofee. ,,Er komen nog zware wedstrijden, maar ik moet in de buurt van de anderen kunnen blijven en dan zal het goedkomen.”

  1. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
    PREMIUM

    Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

    Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.