Volledig scherm
Steven van Es in duel met Anthony Romijn van sv Lelystad. De wedstrijd eindigde in een 1-6 overwinning voor csv Apeldoorn. © Wout van Zoeren

NSC Nijkerk ontsnapt, CSV Apeldoorn wint eenvoudig voor beker

KAMPEN/LELYSTAD - Dankzij een heuse houdiniact heeft hoofdklasser NSC Nijkerk de tweede ronde van de districtsbeker tegen DOS Kampen overleeft. Op bezoek bij de tweedeklasser stonden de Nijkerkers tot de tachtigste minuut met 3-2 achter. Een flinke eindspurt in de slotfase leidde alsnog tot een 3-5 overwinning.

Een benutte strafschop van Nico van den Brom, die voor de 3-3 zorgde, luidde de ommekeer in. Vlak voor tijd maakte teamgenoot Yannick Cornelisz de 3-4. Het slotakkoord was voor Eyüp Terlemez.

Ook CSV Apeldoorn, competitiegenoot van NSC Nijkerk, bereikte de derde ronde van het bekertoernooi. Tweedeklasser Lelystad werd probleemloos met 1-6 opzij gezet. Trainer Peter Boeve gunde meerdere spelers, die normaal gesproken op de bank zitten, speeltijd. Een van hen was Hüseyin Güveli. Hij scoorde twee keer.

Verder bekerden SDC Putten, Sparta Nijkerk, Nunspeet en VVOG 2 door. Zwart-Wit’63 en Vaassen zijn door een nederlaag uitgeschakeld.

Uitslagen districtsbeker, tweede ronde:


DOS Kampen - NSC Nijkerk* 3-5 (2-1).

Lelystad - CSV Apeldoorn* 1-6 (1-3).

Sparta Nijkerk* - Veensche Boys 3-1 (0-0).

SVI* - Vaassen 3-0 (2-0).

VVOG 2* - Teuge 5-1 (2-1).

WHC - Nunspeet* 0-3 (0-1).
Zeewolde - SDC Putten* 1-6 (0-3).

Zwart-Wit’63 - VSCO’61* 1-2 (0-0).

*Door naar volgende ronde.