Volledig scherm
Marit ter Smitten (L) van Aquapoldro in een fel duel met Laura Best van Nunspeet. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

Nunspeet passeert Aquapoldro na spannend onderonsje

waterpoloDe waterpolosters van Aquapoldro en Nunspeet maakten er zaterdagavond een ware kraker van in hun onderlinge duel. Vooraf had de ploeg uit Apeldoorn twee punten meer in de eerste klasse Oost, maar Nunspeet ging er met de winst vandoor en passeert hen op de ranglijst. De ploeg uit Nunspeet won met 7-8.

In de eerste periode lukte het aan beide kanten nog niet om te scoren. Daarna ging het tot 5-5 gelijk op, waarbij Aquapoldro elke keer op voorsprong kwam en Nunspeet binnen enkele seconden de gelijkmaker maakten.

Aan het einde van de derde periode verzwakte Aquapoldro iets in de verdediging. Nunspeet maakte hier direct gebruik van door uit te lopen naar 5-7. Doelpuntenmaaksters waren Iris Visser en Pascal Rekers. In de slotfase kwam de Apeldoornse ploeg nog wel heel dichtbij en had het kans om in de laatste seconden nog de 8-8 te maken, maar dit gebeurde niet.

Nunspeet staat na vanavond één punt boven Aquapoldro. Beide ploegen doen nog steeds in de middenmoot van de eerste klasse mee. Nunspeet speelt over twee weken nog één wedstrijd. Aquapoldro gaat alvast de winterstop in.

  1. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
    PREMIUM

    Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

    Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.