Het NK inlineskaten, met onder meer Gary Hekman (voorgrond), wordt verzet naar een latere datum deze zomer, als alles meezit.
Volledig scherm
Het NK inlineskaten, met onder meer Gary Hekman (voorgrond), wordt verzet naar een latere datum deze zomer, als alles meezit. © Henri van der Beek

Oldebroek wil afgelast NK inlineskaten op latere datum inhalen

inlineskatenUitstel, maar geen afstel. Dat is het streven van Skeelerclub Oldebroek, die inmiddels weet dat het NK inlineskaten op de baan en de weg is afgelast. Het kampioenschap zou worden gehouden op 21, 22 en 23 mei.

Voor de baanwedstrijden in Oldebroek was geen vergunning nodig, afgemeten aan de nieuwe maatstaven vanwege de coronacrisis. Maar voor de wegwedstrijden was wel toestemming nodig. Daarom heeft schaatsbond KNSB het kampioenschap woensdag van de kalender gehaald.

,,Zowel voor de organisatie in Oldebroek als de atleten is het belangrijk om niet langer in onzekerheid te hoeven zitten. Daarom hebben we een streep gezet door deze NK”, zegt Marcel Scheperkamp, disiciplinemanager inlineskaten van de KNSB. ,,Dat was geen eenvoudig besluit, maar het kan helaas niet anders.”

De KNSB en Skeelerclub Oldebroek willen een nieuwe datum zoeken voor het evenement, dat op en rond de vernieuwde Buitensportaccommodatie Oldebroek gehouden moet worden. Er wordt gewerkt aan een nieuwe wedstrijdkalender, in ogenschouw genomen dat de sportwereld tot 1 juni compleet stil ligt. ,,Als je in juni weer kan trainen, kun je in juli en augustus wedstrijden organiseren’', hoopt Scheperkamp.