Volledig scherm
Sfeerbeeld uit Olympia's Tour in Hardenberg, twee jaar geleden. © Wilbert Bijzitter

Olympia's Tour keert terug in Hardenberg

WIELRENNENDe gemeente Hardenberg ontvangt op zaterdag 19 oktober de derde etappe van Olympia’s Tour. Het startschot voor een etappe over 145,5 kilometer klinkt om 13.30 uur op de Markt, om 16.50 uur wordt de finish verwacht op de Bramerstraat. De route voert door de gehele gemeente.

Olympia’s Tour was in 2016 en 2017 ook al te gast in Hardenberg. In beide jaren had de wedstrijd een beloftenstatus. In dat eerste jaar was er een ploegentijdrit voorzien in de gemeente, het jaar daarop was er een rit die eindigde in een sprint die een dubbele winnaar kreeg. Fabio Jakobsen deelde de zege met Gerben Thijssen.

Een decennium eerder was de ronde ook al te gast in het Vechtdal. Toen baarde Coen Vermeltfoort als jonge renner van het Rabobank-opleidingsteam opzien door de sprint te winnen in zijn eigen gemeente. De renner uit Schuinesloot is nu ook een kanshebber, aangezien de wedstrijd weer is opengesteld voor elite-renners. Vermeltfoort won dit jaar onder meer de Ster van Zwolle, de Drentse Dorpenomloop, de Ronde van Groningen en de Slag om Norg.

Olympia’s Tour moest dit jaar noodgedwongen verhuizen van september naar oktober vanwege onvoldoende politiebegeleiding op de oorspronkelijke datum. Daarom is de wedstrijd dit jaar maar vier dagen lang, in plaats van zes. Er wordt gekoerst van 17 tot en met 20 oktober.