De Omloop van Noord-West Overijssel wordt mogelijk later dit jaar alsnog gereden.
Volledig scherm
De Omloop van Noord-West Overijssel wordt mogelijk later dit jaar alsnog gereden. © Pedro Sluiter Foto

Omloop NW Overijssel wil laatste en eerste koers zijn

De afgelaste wielerwedstrijden voor junioren en nieuwelingen in de regio staan er verschillend in voor een volgende editie: waar de Flevotour nu al inzet op 2021, zijn er ambities bij de Omloop van Noord-West Overijssel om de laatste juniorenwedstrijd van dit jaar en de eerste van volgend jaar te zijn.

Dat laat de organisatie weten: ,,Dat verzoek ligt bij de KNWU, we moeten afwachten of zij dat kunnen realiseren.” Bij de Flevotour klinken andere geluiden. Daar wordt het vizier op 2021 gericht. ,,We hebben er wel over nagedacht om de Flevotour later op de kalender te krijgen. Maar in overleg met de gemeente is gekozen voor 2021”, zegt Johan Dorgelo.

Politiebegeleiding

De onzekerheid van het vinden van een nieuwe datum in combinatie met het al dan niet krijgen van politiebegeleiding speelde een rol. Toch zit de organisatie niet helemaal stil. ,,We willen proberen de jeugdronde naar een datum later dit jaar te verplaatsen en denken over een wedstrijd voor nieuwelingen en junioren op ons eigen clubparcours. Omdat er voor deze categorieën zoveel wedstrijden geschrapt zijn.” Die wedstrijd wordt dan niet onder de noemer Flevotour verreden.

Bij de elite/beloften staat de Zuiderzeeronde op de planning voor later dit jaar. De organisatie van de clubcompetitiewedstrijd is bereid concessies te doen om de wedstrijd in aangepaste vorm te laten verrijden. De Omloop van de IJsseldelta voor vrouwen zette vorige week een ferme streep door de 2020-editie.

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden met hoop op plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”