Volledig scherm
De talentvolle Romé Steverink was goed voor negen treffers voor Kwiek tegen Aalsmeer. © FOTO HISSINK

Ongenaakbaar Kwiek dendert richting eredivisie

handbalOok het elfde duel in de eerste divisie leverde Kwiek een eclatante zege op. Het irritant traag spelende Aalsmeer werd zaterdagavond met een alleszeggende 41-12 nederlaag naar de Bollenstreek teruggestuurd door de Raalter handbalsters.

De suprematie van Kwiek is enorm. De voorsprong op de naaste concurrenten bedraagt al vijf punten en het doelsaldo is imposant. Met de versterkte promotie moet het wel heel gek lopen wil de talentvolle formatie na vier seizoenen afwezigheid niet weer terugkeren op het hoogste vaderlandse handbalpodium.

Alle posities in Raalte zijn dubbel bezet. Vooral in de hoeken beschikt het team over enorm veel kwaliteit. Coach Tonio van Rhee wisselde na een kwartier spelen in de tweede helft zijn complete team. Maar de doelpuntenproductie stagneerde geen moment en het spelniveau werd nauwelijks minder. 

Quote

We moeten veel scherper zijn

Tonio van Rhee, coach Kwiek

Ondanks de royale, makkelijke zege was Van Rhee niet tevreden over hetgeen zijn selectie had laten zien. ,,We moeten veel scherper zijn. In de dekking moet het nog directer en we moeten nog leren om elkaar te zeggen waar het op staat. We hadden vandaag niet echt de drive en de spirit om het thuispubliek te vermaken. Volgende week in de uitwedstrijd tegen de nummer twee PSV moet het veel beter.”

Eerste divisie: Kwiek – Aalsmeer 41-12 ( 2-7). Scores Kwiek: Floor Liefers 10, Romé Steverink 9, Kim Boerdam 4, Lisa Bosch 4, Kim Peters 3, Floor Tutert 3, Meike Damhuis 2, Anouk van Rijssen 2, Danique de Jong 2, Jessica Hilbrands, Nel Veldhuis.