Fenna de Jong en DOS'46 zijn voor de start van het zaalseizoen nog ongeslagen.
Volledig scherm
Fenna de Jong en DOS'46 zijn voor de start van het zaalseizoen nog ongeslagen. © Wilbert Bijzitter

Ongeslagen DOS’46 speelt rivaal KZ finaal aan flarden

KORFBALDe korfballers van DOS’46 zijn in het veldkorfbal momenteel de te kloppen ploeg. De Drenten declasseerden in het duel om de koppositie Koog Zaandijk, 28-18. Met zes zeges op rij staat DOS’46 in de ideale positie om zijn veldtitel na het zaalseizoen met succes te kunnen verdedigen.

In het eerste jaar onder Pascal Zegwaard draaide DOS’46 een soortgelijk veldseizoen. Voor de zaal begon de ploeg destijds met vijf zeges en een gelijkspel tegen de latere finalist LDODK. 

Onder ideale omstandigheden deed DOS’46 het zaterdagavond nog een streepje beter. Juist tegen KZ, dat er de laatste seizoenen altijd in slaagde om DOS’46 verdedigend af te stoppen, speelde de Drentse formatie zijn beste wedstrijd. Na ruim 10 minuten lagen er al acht in het mandje en was het eerste gat geslagen. Via 8-6 kwam KZ even terug, maar via Harjan Visscher en Nienke Hintzbergen was de marge al snel weer hersteld. Via 15-10 bij rust speelde DOS’46 een heerlijke tweede helft en kon talent Bonne Bus ook zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht maken.

Met de perfecte score op het veld start nu de voorbereiding voor het hoger aangeslagen zaalseizoen. De grote vraag is of DOS’46 ook in de korfballeague de aansluiting met de top gaat vinden. Op 9 november wordt het walhalla voor de korfballiefhebbers weer geopend.

Ereklasse B: DOS’46 - Koog Zaandijk 28-18 (15-10). Scores: Max Malestein 7, Jelmer Jonker 7, Harjan Visscher 4, Nienke Hintzbergen 3, Kim Petersen 2, Fenna de Jong 2, Bonne Bus, Pascal Frieswijk, Geertje Hoekstra.
Stand: DOS'46 5-10, KZ 5-8, TOP S. 5-6, DVO 5-4, TOP A. 5-2, Deetos 5-0.