Volledig scherm
De linkshandige Romé Stevrink kwam bij Kwiek in de opstelling en was goed voor drie treffers. © Ronald Hissink

Ontketend Kwiek speelt Velo aan flarden

HANDBALEerstedivisionist Kwiek is door een overtuigende 38-21 overwinning op het Wateringse Velo uitstekend begonnen aan het seizoen. Het verschil was bij nog acht doelpunten (16-8), maar in de tweede helft sloopten de Raalter handbalsters de opponent volledig.

Velo had veel te veel overtredingen nodig, kreeg veel tijdstraffen en stond daardoor veelal in ondertal. Daardoor verdubbelde Kwiek de marge.

Dat was een knappe prestatie van de thuisploeg, aangezien hoekspeelster Floor Liefers tijdens de warming-up door haar enkel ging. Uit voorzorg bleef Liefers de hele wedstrijd aan de kant. De van Dalfsen overgekomen Lisa Bosch verhuisde zodoende naar de linkerhoek. Op rechts kreeg de pas 17-jarige Romé Steverink de kans. 

Met drie goals en twee assists speelde de jeugdinternational een opvallende rol. ,,Maar ik had liever gehad dat Liefers fit was geweest”, aldus Steverink, die sinds de afgelopen week fulltime traint bij de Handbalacademie op Papendal. Door de vele jeugdinterlands en de verhuizing naar Papendal heeft Steverink nog amper met het eerste getraind. Voor Bosch was het op links spelen geen probleem. ,,Ik heb praktisch overal gespeeld.”

Opbouw

Toch kwamen de meeste doelpunten uit de opbouw. Kim Boerdam nam bijna een derde van de treffers voor haar rekening (10). Floor Tutert en Anouk van Rijssen scoorden beiden vijfmaal. Mede door de kracht achterin is er bij coach Tonio van Rhee en Steverink geen twijfel wat er dit seizoen moet gebeuren. ,,Kampioen worden”, gaven ze beiden als antwoord. Het eerste stapje is gezet.

Vrouwen, eerste divisie: Kwiek - Velo 38-21 (16-8). Scores: Kim Boerdam 10, Anouk van Rijssen 5, Floor Tutert 5, Lisa Bosch 4, Romé Steverink 3, Danique de Jong 3, Jessica Hilbrands 3, Kim Peters 2, Meike Damhuis 2, Valerie Logtenberg.