Voorwaarts kreeg tegen SEW een harde tik te verwerken, waardoor de ploeg is veroordeeld tot de degradtiegroep.
Volledig scherm
Voorwaarts kreeg tegen SEW een harde tik te verwerken, waardoor de ploeg is veroordeeld tot de degradtiegroep. © Ronny te Wechel

Ontluisterende avond voor handbalsters Voorwaarts

HANDBALStrijden tegen degradatie en ook nog met slechts twee in plaats van de maximale vier bonuspunten. Dat is het resultaat van een desastreus verlopen handbalavond voor Voorwaarts. 

De verwachtingen waren hooggespannen, maar de kampioenspoule – waarop ingezet werd – bleef zaterdag ver buiten bereik. Na een ondermaatse eerste helft verloor Voorwaarts het cruciale duel met SEW met 19-22.

Het duurde bijna dertien minuten voordat Daimy van Dommelen vanaf zeven meter de eerste treffer aan Twellose zijde liet noteren. Bij rust was het 4-13. Cirkelspeelster Hilke Weijs was op dat moment topscorer met twee doelpunten. ,,Dat kan eigenlijk niet, hè”, besefte de Tilburgse. ,,Het duurde zo lang voor we het eerste doelpunt maakten. De moed zakt je dan in de schoenen. Ik denk dat wij last hadden van de druk. We hadden angst, zenuwen. SEW was veel agressiever, wij deden juist een stapje terug.”

De concurrenten V&L en Borhave wonnen hun wedstrijd wel, waardoor Voorwaarts op de voorlaatste plek eindigt in de reguliere competitie. Met slechts twee bonuspunten begint de ploeg over twee weken aan de nacompetitie. Daarin treft het V&L, Volendam en hekkensluiter DSVD. Alle ploegen treffen elkaar twee keer. De nummer laatst degradeert naar de eerste divisie. SEW speelde zich door de zege op Voorwaarts veilig.