Max Malestein scoorde viermaal, maar dat was niet genoeg om een nederlaag tegen Blauw-Wit te voorkomen.
Volledig scherm
Max Malestein scoorde viermaal, maar dat was niet genoeg om een nederlaag tegen Blauw-Wit te voorkomen. © Wilbert Bijzitter

Ontnuchterende nederlaag DOS’46

Een briljant kwartier was dit weekend niet genoeg voor de korfballers van DOS’46. Blauw-Wit uit Amsterdam bleek na een achterstand van acht doelpunten toch over de langste adem te beschikken, 27-30.

In de eerste vijftien minuten leek er niets te halen voor de gasten uit Amsterdam. DOS’46 had steeds na één schot de verdedigende rebound en bouwde knap aan een grote voorsprong. Lara Kreijkamp, in de ploeg voor de geblesseerde Fenna de Jong, werd een aantal keer prachtig vrijgespeeld en de 15-8 van Max Malestein na een goede actie van Harjan Visscher was een lust voor het oog. In die fase hield Loraine Visser de gasten in de race. Van de tien tegendoelpunten maakte zij er maar liefst zes.

Langzaam kreeg Blauw-Wit meer grip op de rebounds en DOS’46 zag de schotpercentages kelderen. Ook bij goede aanvallen en vrije kansen leek er ineens een deksel op de mand te zitten. Met moeite werd een 17-14 ruststand de kleedkamer in gebracht, maar na rust zette de kanteling van het duel stevig door. Na ruim vijf minuten zette uitblinkster Visser met een handige omdraaibal de 17-19 op het bord. Vanaf dat moment speelde DOS’46 een verloren wedstrijd. De Drenten probeerden van alles, maar de geest was uit de fles en de derde nederlaag op rij kon niet voorkomen worden.

Korfballeague: DOS’46 – Blauw-Wit 27-30 (17-14). Doelpuntenmakers DOS’46: Jelmer Jonker 7, Harjan Visscher 5, Leander Zwolle 4, Max Malestein 4, Lara Kreijkamp 4, Geertje Hoekstra 2, Nienke Hintzbergen 1.