Volledig scherm
De jubileumeditie van de Ster van Zwolle (60ste) mag zich verheugen op een sterk en talentvol deelnemersveld. © Vincent Jannink

Ook opleidingsploeg Team Sunweb in de Ster van Zwolle

STER VAN ZWOLLEDe organisatie van de Ster van Zwolle krijgt behalve het nieuwe opleidingsteam van Jumbo-Visma ook de opleidingsformatie van Team Sunweb aan het vertrek van de zestigste editie.

Dat heeft organisator Jan van Ommen te danken aan de internationale status van zijn wedstrijd in 2020, waardoor de onder Duitse vlag opererende continentale ploeg aan het vertrek kan staan.

De Ster van Zwolle is de opening van het Nederlandse wegseizoen op zaterdag 29 februari. Tot de ploeg van Team Sunweb behoort Tim Naberman uit Genemuiden. Die hoopt van start te kunnen gaan in deze bijna-thuiswedstrijd. ,,Vorig jaar reed ik al dicht bij huis de Ronde van Overijssel, maar de Ster van Zwolle is natuurlijk de wedstrijd die echt dwars door mijn woonplaats voert. Ik ken de omgeving daar als geen ander. Ik hoor pas op trainingskamp in Calpe meer over mijn programma, maar ik ga ervan uit dat ik mag rijden zo dicht bij huis.”

Vorig jaar was Albert Timmer uit Gramsbergen ploegleider van Naberman en zijn teamgenoten van het opleidingsteam. De voormalig prof heeft dat stokje nu overgedragen aan Roy Curvers, een andere net gestopte renner uit de gelijknamige WorldTour-ploeg. Timmer zal in 2020 met name als ploegleider van de vrouwenformatie van Team Sunweb actief zijn.