Aan de vier doelpunten van Geertje Hoekstra had DOS'46 bij KZ niet genoeg voor een goed resultaat.
Volledig scherm
Aan de vier doelpunten van Geertje Hoekstra had DOS'46 bij KZ niet genoeg voor een goed resultaat. © Martijn Bijzitter

Opmars van DOS'46 wordt gestuit door KZ

KORFBALLEAGUEDOS’46 is weer wat teruggeworpen in de strijd om een play-offticket. De Nijeveners kampten net als in het begin van het seizoen met flinke aanvallende problemen. KZ hield DOS’46 op 18-14.

KZ is, net als DOS’46, op jacht om zich voor het eerst in jaren weer bij de beste vier van Nederland te plaatsen. Bij een overwinning van DOS’46 zouden de ploegen weer naast elkaar staan. Dat de belangen groot waren was overduidelijk te zien bij beide ploegen. De thuisploeg hield de bal lang in de ploeg. Door veel afstuiterende ballen te pakken kon KZ blijven aanleggen. Het leverde een kleine voorsprong op.

Intussen worstelde DOS’46 in de aanval. De verdedigende tactiek van KZ dwong de Drenten tot statisch spel en vooral het vak van Max Malestein en Jelmer Jonker kon de korf niet vinden. Na een 8-5 ruststand kwam DOS’46 één keer terug tot een enkel doelpuntje, 10-9.

Maar KZ scoorde steeds op het juiste moment en DOS’46 miste de onverzettelijkheid van vorige week tegen LDODK. Met nog vier wedstrijden te gaan, is de foutmarge voor DOS’46 nu miniem geworden. Om te beginnen moet er volgende week thuis van DVO gewonnen worden.

Korfballeague: KZ-DOS’46 18-14 (8-5). Scores: Geertje Hoekstra 4, Jelmer Jonker 3, Max Malestein 2, Nienke Hintzbergen 2, Harjan Visscher 2, Pascal Frieswijk.