Volledig scherm
De vrouwen van Orca's vieren een onverwachte titel in de tweede divisie. © BV Orca's

Orca's kampioen na ongekende ontknoping

BASKETBALNiemand hield serieus rekening met een titel, maar toch hebben de basketbaldames van Orca’s het seizoen afgesloten als kampioen van de tweede divisie.

Orca’s had het namelijk al wekenlang niet in eigen hand, maar omdat het bleef winnen was de hoop op het kampioenschap nog altijd niet helemaal vervlogen. Zaterdag wonnen de dames opnieuw, voor de derde keer in successie. Op bezoek bij het taaie SBU was de ploeg van coach Jurie van den Berg met 48-81 de bovenliggende partij.

Toen begon het zenuwslopende wachten. Concurrent Barons speelde de uitwedstrijd tegen Waldric en bij verlies zou de titel naar Orca’s gaan. Barons verloor nipt (50-42) en op het moment dat deze uitslag doorsijpelde op Urk ontstond een spontaan kampioenfeest in het vissersdorp.

Of Orca’s komend seizoen uitkomt in de eerste divisie is nog even de vraag. Formeel moet het dat verzoek voor 1 mei indienen bij de basketbalbond, alleen wil de club zich daar eerst intern nog even goed over buigen.

Vrouwen, tweede divisie C: SBU - Orca’s 48-81. Scores: Marlies Hoorn-Verhoeff 25 punten, Duanne van der Reest 14, Rianne Gnodde 11, Diddie Kramer 11, Lianne Post 10.