Volledig scherm
De ploegleiding zag dat IJsselstreek een topklassering in de ploegentijdrit miste door een lekke band. © Bram van de Biezen

Pech kost IJsselstreek topklassering in ploegentijdrit

Wielervereniging De IJsselstreek is zaterdag in Biddinghuizen negende geworden in de ploegentijdrit van de clubcompetitie. Dat was met name te wijten aan pech.

In Biddinghuizen leek de formatie van Marc Zonnebeld op weg naar een top 5-klassering, toen één van de renners met een lekke band moest afhaken. Omdat de tijd van de vierde renner telt, moest er gewacht worden op Maarten Vierhout. ,,Dat was balen, maar we weten in ieder geval dat het op het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten eind van de maand veel beter kan. We hadden veel sneller gekund. Een vierde plek was realistisch.”

De zege ging naar Sensa-Kanjers voor Kanjers, die de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen (tweede) en Wielerploeg Groot-Amsterdam (derde) achter zich liet. Bij de vrouwen werd aanvankelijk De Adelaar uit Apeldoorn als winnaar gegeven, maar hier won Jan van Arckel, de ploeg van Wim Kruis uit Wezep. Derde werd Swabo Ladies.

Er waren zowel bij de mannen als de vrouwen problemen met de tijdwaarneing, waardoor de ploegen lang moesten wachten op de uitkomst. Wielervereniging De IJsselstreek wierp zich op als reddende engel nadat de organisatie in Enkhuizen de wedstrijd had terug gegeven.