Volledig scherm
Arvid de Kleijn wint de derde etappe in Olympia’s Tour. De renner van Metec is de snelste in de straten van Hardenberg. © BSR Agency

Peters tweede achter De Kleijn in Olympia’s Tour

WielrennenDe derde etappe in Olympia’s Tour is een prooi geworden voor Arvid de Kleijn. De sprinter van Metec was in Hardenberg de sterkste van een kopgroep van vijf renners. Arne Peters uit Beekbergen werd tweede.

Peters en De Kleijn kozen in de slotfase samen met drie andere coureurs voor het avontuur. De sterke Belg Sander de Pestel, Adne Koster en Gerco Pastoor van De IJsselstreek maakten de groep compleet. De Kleijn was veruit de sterkste in de sprint. Peters werd tweede voor Adne Koster. Gerco Pastoor eindigde als vierde.

Achter het vijftal won Daan van Sintmaartensdijk de spurt van het peloton. Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot moest zich tevreden stellen met een achtste plek. De Belg Stan van Tricht is nog steeds leider in het algemeen klassement. 

Apeldoorner Rik Wielink mocht op de Markt in Hardenberg de trui voor de beste clubrenner aantrekken. De renner van De IJsselstreek zal zijn trui morgen in de slotetappe niet verdedigen. Wielink koerst vanwege zijn geloofsovertuiging niet op zondag.

  1. ‘AustrianDutchSisters’ Sara en Femke zijn Nederlandse hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspelen
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Austrian­Dut­ch­Sis­ters’ Sara en Femke zijn Nederland­se hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspe­len

    Nederland of Oostenrijk. Het is een duivels dilemma, voor Sara Marita (18) en Femke (16) Kramer. De in Apeldoorn geboren zussen emigreerden met hun familie elf jaar geleden naar Oostenrijk en maken daar nu furore als schansspringster en biatlete. Voor de Oostenrijkse bond, maar met een dubbele nationaliteit. De Nederlandse Skivereniging heeft ze scherp op de radar. ,,De deur staat echt open.”