Volledig scherm
Lammert Ruiter. © EF

Pickwick Players trekt als trainer 'kind van club' aan

Pickwick Players sloeg een grote vis aan de haak. De Deventer rugbyclub vond in coach Lammert Ruiter (37) een spectaculaire opvolger voor de met de noorderzon vertrokken kiwi Shaun Walker. Ruiter: ,,Haha. Mooi hè, hoe snel het gaat."

Op social media gonsde het gerucht al dagen dat de geboren Deventenaar de overstap van grootmacht Castricum naar Pickwick zou maken. Dinsdag werd de zaak definitief beklonken. ,,Ik ben hier ooit begonnen, mijn vader Albert heeft me nog getraind", zegt Ruiter.

International

Na de Koekstad te hebben verlaten om in het westen van het land de sportieve top te halen - Ruiter speelde vijftien jaar in de ereklasse, was international en speelde ook in het buitenland - keert hij nu terug om met de tweedeklasser te bouwen aan een stabiele toekomst.

,,Ik ken er nog altijd veel jongens en oud-voorzitter Arthur Jansen voorzag ik geregeld van advies. Het is een schitterende club op een leuke locatie. En de sport zit in de lift. Ik wil graag meehelpen van het eerste team een stabiele tweedeklasser te maken én om met de jeugd stappen te maken door een goed jeugdbeleid uit te stippelen."

Oudelullenteam

Ruiter legde aanbiedingen van het in de ereklasse uitkomende Castricum en HRC naast zich neer. Hij deed dat mede op suggestie van zijn vader. ,,Die heeft zich ingeschreven voor het oudelullenteam. 'Als je de reis naar HRC in Den Haag hebt overwogen, is die naar Deventer toch ook een optie', zo hield hij mij voor." De tegenwoordig in Castricum woonachtige professionele rugbycoach hapte daarop toe.