Annet Pit (midden) pakt de winst bij de klassieker in het wielerweekeinde van Roden.
Volledig scherm
Annet Pit (midden) pakt de winst bij de klassieker in het wielerweekeinde van Roden. © Dick Soepenberg

Pit wint klassieker in wielerweekeinde van Roden

Annet Pit van het Adelaar Ladies Team heeft zondag de afsluitende klassieker gewonnen van het Wielerweekend Roden. De Zwolse wist Kirsten Peetom van Restore naar een tweede plek te verwijzen. Berdine Bakker van De Jonge Renner werd derde.

De drie reden in de finale weg met Rixt Hoogland (NWVG), Marielle Meijering (Kannibaal) en Susanne Meistrok (Jan van Arckel). De zes vluchters kregen de zegen van het peloton, omdat de meeste teams vertegenwoordigd waren. Al kwamen in de finale vijf rensters nog hard opzetten. 

Peetoom leek naar de winst te snellen, maar Pit vond een tweede adem en verschalkte de Maastrichtse op de meet. ,,Die sprint ging niet vlekkeloos” erkende de dagwinnares in Roden. ,,De sprint verliep anders dan ik verwachtte en voordat ik het wist had Kirsten een kloof geslagen, die ik nog maar net kon overbruggen. Toch blij dat ik dit weekeinde zo kon afsluiten. Ik ben aan een sterke periode bezig en hoop die nog door te trekken richting het NK in Ede, waar ik voor de medailles op het NK-zonder-contract wil gaan.”

Onlangs was Pit ook al negende in de sterk bezette Omloop van de IJsseldelta. Op tweede pinksterdag werd ze districtskampioene.