Volledig scherm
De Amerikaanse honkballers van Student Athlete World vieren een 3-1 zege op Scimistars, waardoor ze de finale tegen Café Jeroen mochten spelen.

Populaire Amerikanen winnen Robur'58 Series

APELDOORN - De honkballers van Student Athlete World zijn de winnaars van de 28ste editie van de Robur'58 Series. In een spannende finale rekenden zij af met Café Jeroen (8-7). Dat team wist het internationale honk- en softbaltoernooi in Apeldoorn vorig jaar nog te winnen.

Beide ploegen sloten de laatste, zevende inning af met een 6-6 tussenstand. Daarom moest er een extra inning aan te pas komen om uit te maken wie er met de zilveren bokaal vandoor zou gaan. Student Athlete World bleek over de langste adem te beschikken en maakte met een vangbal een einde aan het slotstuk van de Series. Café Jeroen werd daardoor tweede en de talenten van Scimistars eindigden als derde.

Na afloop was er behoorlijk wat belangstelling voor de honkballers van Student Athlete World. Veel jonge toeschouwers wilden met de overzeese gasten op de foto of vroegen een handtekening. Aan het softbaltoernooi deden dit jaar drie teams mee. De Amerikaanse meiden van AIST behaalden overtuigend een eerste plek, gevolgd door Robur’58 en de softbalsters van Student Athlete World.

Volledig scherm
Bij de Robur'58 Series grepen jonge toeschouwers hun kans om op de foto te gaan met hun helden. Foto: Lars Barendregt