Het podium van de etappe in Twello. Met Max Kroonen (rode trui), etappewinnaar Stan van Tricht en Rik Wielink (blauwe trui).
Volledig scherm
Het podium van de etappe in Twello. Met Max Kroonen (rode trui), etappewinnaar Stan van Tricht en Rik Wielink (blauwe trui). © Bert-Jan Lukje

Prijs voor Kroonen en Wielink in Olympia’s Tour in Twello

WielrennenDe tweede etappe in Olympia’s Tour leverde twee regionale renners een prijs op. Max Kroonen uit Diepenveen kreeg in Twello de prijs voor de strijdlust, Apeldoorner Rik Wielink is de beste clubrenner. 

Kroonen en Wielink maakten deel uit van een kopgroep van zestien renners. De etappe met start en finish in Twello begon in de stromende regen. ,,Het was een pittige koers, een bizarre wedstrijd’’, aldus Kroonen. De jonge coureur van VolkerWessels (19) kampte tijdens de koers met twee lekke banden, waarvan een na een valpartij. Toen kon hij zich van voren handhaven.

Wielink eindigde als zesde in de etappe. De 24-jarige Apeldoorner van De IJsselstreek staat er ook nog goed voor in het algemeen klassement. Met nog twee etappes te rijden (morgen in Hardenberg, zondag in Tiel) staat Wielink zesde. Hij heeft een achterstand van 44 seconden op Stan van Tricht. De Belg van SEG Racing won de etappe in de straten van Twello. Hij klopte zijn landgenoot Sander de Pestel en Jason van Dalen (Metec) in de spurt.