Volledig scherm
De waterpoloërs van Proteus (witte muts) krijgen vanaf komend seizoen te maken met coach Rogé van Maasakker langs de badrand. © RONNY TE WECHEL

Proteus strikt oud-speler Van Maasakker als nieuwe coach

WATERPOLOProteus heeft Rogé van Maasakker gestrikt als coach voor komend seizoen. De oud-speler van de Twellose waterpoloclub volgt Marcel van Tilburg op die aan het eind van het afgelopen seizoen stopte.

De 49-jarige Twellonaar had Proteus ook in 2007 al onder zijn hoede. Nu wacht hem de taak om samen met zijn assistent Bas Leeuwenkamp de komende jaren te gaan bouwen aan een nieuwe ploeg, waarbij de selectie flink verjongd zal worden. Spelers als Jesper Leeuwenkamp, Marten Straatsma, Ruben Hulsebos en Daan Kloppenburg moeten de basis vormen voor de toekomstige waterpoloploeg uit Twello. 

Vanuit de jeugd is de verwachting dat daarnaast Jesse Mast, Leon Wichman en Izaak Nij Bijvank de komende jaren doorkomen om het team verder te verjongen en te versterken.

Proteus degradeerde twee seizoenen geleden uit de derde bondsklasse en komt sindsdien uit in de eerste klasse district Oost. Het afgelopen seizoen eindigden de Twellose waterpoloërs als zevende.