Volledig scherm
De mannen van Deventer wisten geen punten te halen tegen Eelde. © FOTO HISSINK

Puntloze zondag voor Deventer hockeyers

HockeyZowel de mannen als de vrouwen van Deventer liepen zondagmiddag fikse averij op. De vrouwen gingen met 0-2 onderuit tegen Bemmel. De mannen kregen tegen koploper Eelde een fikse tik voor de billen (1-5).

,,Een lesje in effectief omgaan met de kansen”, vatte trainer Jeroen Molenaar de wedstrijd na afloop samen. ,,Zij kwamen zes keer voor ons goal, meestal via een hoge bal naar voren, en wisten vijf keer te scoren. Als wij al in hun cirkel kwamen dan haalden we daar veel te weinig rendement uit.”

Vlak voor rust leek Deventer toch nog terug in de wedstrijd te kunnen komen door een keihard schot van Wijnard Went (1-2), maar ondanks het forse aandringen van de thuisploeg vergrootte Eelde eind derde kwart de voorsprong naar 1-3 en gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot.

Volledig scherm
De Deventer vrouwen kwamen niet tot scoren tegen Bemmel. © Jos Mulder

Bij de Deventer vrouwen is het al langer kommer en kwel. Ook deze zondag kwam daar geen einde aan. Vijf minuten van onoplettendheid in het derde kwart zorgde voor twee Bemmelse goals waarmee de negende nederlaag op rij voor de Deventer vrouwen een feit was. Deze staan daardoor strak op de onderste plaats in 2D geparkeerd.

Uitlagen hockey: 

Mannen 2D: Deventer - Eelde: 1-5 (1-2)

Vrouwen 2D: Deventer – Bemmel: 0-2 (0-0)