Volledig scherm
PREMIUM
Raimond van der Gouw beleeft goede herinneringen aan zijn tijd in Manchester. Hij won toen onder meer de Champions League na een krankzinnige slotfase in de finale tegen Bayern München. © Rob Voss

Raimond van der Gouw heeft heimwee naar Manchester

De festiviteiten na het winnen van de play-offs en daarmee Europees voetbal voor Vitesse gingen aan hem voorbij. Keeperstrainer Raimond van der Gouw had andere zaken aan zijn hoofd. Vlak voor de finales verloor hij plotseling zijn vader. ,,Dan is voetbal bijzaak'', zegt de 55-jarige Deventenaar, die nog vaak met heimwee terugkijkt op zijn voetbalavonturen in Engeland. De tijd die hem vormde als keeper én als mens.

Zijn leven en dat van zijn gezin, vrouw en drie kinderen, stond de afgelopen weken op zijn kop. Raimond van der Gouw verloor plotseling zijn vader, in de tijd dat zijn werkgever Vitesse de finale van de play-offs voor Europees voetbal haalde. Via Whatsapp werd hij op de hoogte gehouden van de verrichtingen van zijn club. Voetbal is dan niet meer het belangrijkste, waar hij gewend was zijn sportcarrière altijd op één te hebben staan. Van der Gouw vertelt zijn verhaal in de tuin van zijn woning in Deventer. De woning die hij tijdens zijn hele carrière aanhield. Daar waar het een bezige bedoening is, met vrouw Marita en twee van de drie kinderen in huis.