Theo Bos.
Volledig scherm
Theo Bos. © SCS/Margarita Bouma

Recordpoging Theo Bos in de ijskast

CORONADe geplande recordpoging van Theo Bos om het wereldrecord op de kilometer aan te vallen, voorzien voor eind april in Bolivia, is voorlopig van de baan. Het is als gevolg van het coronavirus niet mogelijk naar Zuid-Amerika te reizen en de recordpoging invulling te geven. 

Op het WK in Berlijn sprak de voormalig wereldkampioen op de sprint uit Hierden met ambitie over dit plan. Hij zou daarin meeliften met een Brits baanteam, dat enkele duurrecords wilde aanvallen op deze nieuwe piste. 

Een week rust na WK

Het huidige record van 56,303 werd ook op hoogte gereden, door François Pervis. En dat zal nog wel even blijven staan. Bos: ,,Na het WK zou ik een week rust nemen en het plan was vervolgens naar Bolivia te gaan. Maar het coronavirus rukte toen al in Europa op. We hebben geluk gehad dat dit WK in Berlijn nog kon doorgaan, maar sindsdien werd de situatie elke dag extremer. Mijn hoop dat ik naar Bolivia kon, verdampte dan ook langzaam. Nu is het definitief niet meer mogelijk.”

Bos’ ploeg BEAT Cycling Club kan nog niet zeggen of de plannen later alsnog invulling krijgen en of Bos mee kan liften op die poging.