Volledig scherm
Danny Koppelman uit Hoge Hexel (30.12) verbreekt het parcoursrecord op de tien kilometer. © Harry van ’t Veld

Recordregen Zandenplasloop Nunspeet

De Zandenplasloop trekt steeds meer hardlopers aan, dit jaar werd de duizend deelnemers ruim overschreden. Ook snelle atleten weten inmiddels dat er snel asfalt ligt rondom de Zandenplas.

Zo pakten Danny Koppelman uit Hoge Hexel (30.12) en Aline Kootstra uit Dalfsen (17.14) het parcoursrecord op respectievelijk de tien- en vijf kilometer. Koppelman verbrak het oude record met twee seconden. Organisator Henk Mentink was er mee in zijn nopjes. Jan Willem Hagen liep een persoonlijk record in zijn eigen woonplaats (32.41). De atleet van Loopland Gelderland was uitbundig van vreugde. ,,Ik dank deze snelle tijd aan de groep waarmee ik train. Ik maak nog steeds progressie en heb veel aan mijn trainers Gertjan Wassink en Henk Liefers te danken”. Susanne van Leeuwen uit Ermelo werd winnares van de tien kilometer in een p.r. (37.27). ,,Onder de 37.30. Te gek. Ik moest me van mijn trainer Gertjan Wassink niet op een p.r. te richten maar wilde dat stiekem zelf wel. Ik ben er super blij mee”. En zo regende het vanmorgen en vanmiddag recordmeldingen in Nunspeet.

 1. ‘AustrianDutchSisters’ Sara en Femke zijn Nederlandse hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspelen
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Austrian­Dut­ch­Sis­ters’ Sara en Femke zijn Nederland­se hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspe­len

  Nederland of Oostenrijk. Het is een duivels dilemma, voor Sara Marita (18) en Femke (16) Kramer. De in Apeldoorn geboren zussen emigreerden met hun familie elf jaar geleden naar Oostenrijk en maken daar nu furore als schansspringster en biatlete. Voor de Oostenrijkse bond, maar met een dubbele nationaliteit. De Nederlandse Skivereniging heeft ze scherp op de radar. ,,De deur staat echt open.”
 2. Monique van Exter gaat voor het podium op het NK Driebanden in Marienberg
  PREMIUM

  Monique van Exter gaat voor het podium op het NK Driebanden in Marienberg

  De 53-jarige Monique van Exter uit Lelystad begon als 15-jarige al te biljarten in het buurthuis. ,,Ik ging daar bij een vereniging waar mijn broer ook speelde. In het begin was hij beter. Maar toen zijn ‘kleine zusje’ steeds beter werd, vond hij het minder leuk. Ik was toen al onder de indruk van het spel. Ik begon bij een damesbiljartclubje en daar was ik al snel de betere. Toen was er iemand die zei: ,,Ga eens bij een jeugdvereniging kijken.’’ Daar liepen veel mannen rond die biljartles gaven. Toen was ik helemaal bevangen door het spelletje.’’