Volledig scherm
Kim de Wild liet met Regio Zwolle de derde zege in successie noteren. © BSR Agency

Regio Zwolle ondanks pover spel naar derde plaats

VOLLEYBALGoed was het spel van Regio Zwolle Volleybal in het Limburgse Meijel niet te noemen. Toch slaagde de formatie van coach Wilfried Groothuis er zondag in om Peelpush te verslaan: 2-3.

Over het spel van Regio Zwolle was Groothuis maar matig tevreden. In de eerste set slaagde zijn team er nog in om de winst te grijpen met 32-34, daarna zakte het spelpeil ver weg. ,,Serverend was het niet goed, we sloegen de bal te vaak in de blokkering. Je weet dat Peelpush-uit altijd hard werken is, dat bleek wel weer.”

Pas halverwege de vierde set begon het weer een beetje te lopen bij Regio Zwolle, dat een 2-1 achterstand in sets wegwerkte. Die opmars zette zich voort in de vijfde set. ,,Met 15-9 winnen, dat was wel duidelijk”, constateerde Groothuis.

Regio Zwolle deelt na drie zeges op rij de derde plaats in de eredivisie met Apollo 8 (12 uit 7). De afstand naar de topteams Sliedrecht Sport en Eurosped is wel groot. ,,Zo goed als de afgelopen weken in de laatste drie sets tegen Sneek en Set Up (beiden 3-1 zege) was het niet, maar we pakken wel gewoon twee punten. Ook als je niet zo goed speelt, moet je in staat zijn om te winnen. Dat is gelukt.”

Vrouwen, eredivisie: Peelpush - Regio Zwolle Volleybal 2-3 (32-34 25-18 25-18 20-25 9-15).