Volledig scherm

Reinier Molendijk wint Lulof Open

GEESTEREN - Hij was de gedoodverfde favoriet vooraf, en stapte uiteindelijk als winnaar van de baan. De als eerste geplaatste tennisser Reinier Molendijk won zondag de 34e editie van het Lulof open bij tennisvereniging De Koem in Geesteren door in de finale zijn opponent Wiebe Meerstra met 6-3 6-3 te kloppen.

De finale was een foutenfestival van zowel de kant van Molendijk (37) als zijn veel jongere en lagere rating hebbende opponent Wiebe Meerstra (20). Meerstra bereikte de finale door onder andere een walk-over in de kwartfinale. De nummer twee van de plaatsingslijst Rogier Kristians viel geblesseerd uit. Daarna won Meerstra zijn halve finale eenvoudig in twee sets. Molendijk won zijn kwart en halve finale eveneens zo eenvoudig.

Door de harde vlakke service van Molendijk, en de vele fouten in de service van de Twentse Meerstra, werd het nooit echt een spannende eindstrijd. Meerstra kwam echter in de tweede set nog wel terug tot 4-3, na een 4-1 achterstand.

"Het zat er helemaal niet in vandaag," moest Meerstra toegeven. De licht gehavende Molendijk, die tijdens het duel steeds meer last kreeg van zijn arm, was blij dat het erop zat. "Het was voldoende, maar meer ook niet." Vorige week werd Molendijk als nummer één van de plaatsingslijst nog uitgeschakeld in de halve finale het Zutphense Berkeltoernooi. Nu pakte hij dus wél de titel.