Middenman Renzo Verschuren - smashend tegen Polonia Londen - is komend seizoen vooral assistent-trainer van Dynamo. In noodgevallen kan zijn actieve loopbaan nog iets verlengd worden.
Volledig scherm
Middenman Renzo Verschuren - smashend tegen Polonia Londen - is komend seizoen vooral assistent-trainer van Dynamo. In noodgevallen kan zijn actieve loopbaan nog iets verlengd worden. © Wout van Zoeren

Renzo Verschuren ruilt bij Dynamo het veld in voor de bank

VOLLEYBALRenzo Verschuren is komend seizoen geen speler, maar in eerste instantie assistent-trainer bij de volleyballers van Dynamo. De middenman blijft zodoende behouden voor de Apeldoornse club.

Abrupt stoppen, dat doet Verschuren (38) niet. Hij traint komend seizoen een keer in de week mee, en zal af en toe een wedstrijdje spelen als het nodig is. Maar hij staat komend seizoen vooral te boek als de rechterhand van coach Redbad Strikwerda. ,,Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik hoop de ervaring die ik heb opgedaan als speler en mijn werk als docent en LOOT-coördinator op het Veluws College erin te kunnen combineren.”

Verschuren speelde acht seizoenen in Apeldoorn. Omdat het afgelopen seizoen werd afgebroken vanwege de coronacrisis bleef een vijfde landstitel op zijn palmares uit. Verschuren werd drie keer landskampioen met Nesselande (2005/2007) en een keer pakte hij de titel met Rivium Rotterdam (2011).